Hvad betyder COP i relation til en varmepumpe?

Svaret:

COP står for ”Coefficient Of Performance” og angiver forholdet mellem den strøm du bruger og den varme du får. Jo højere COP-værdi, des mere effektiv er varmepumpen.

COP-værdien er en god guide til at få en idé om varmepumpens effektivitet, men er samtidig også afhængig af at temperaturen er den samme. Den tager med andre ord ikke højde for, at temperaturerne og årstiderne skifter. Her er SCOP-værdien en nyere og mere præcis effektivitetsmåling.

Selvom både COP og SCOP har samme fundament, så viser SCOP årsmiddelberegninger, alt imens COP kun giver et øjebliksbillede.

Eksempel:En luft-til-vand varmepumpe kan have en COP-værdi på 4 når temperaturen udenfor er 4°C og vandet har en fremløbstemperatur på 36°C. Men skifter temperaturen, så kan COP-værdien ændre sig.

Har du andre spørgsmål?
"Hvad du ønsker, skal du få, så kontakt os nu for at få det opfyldt"

Joachim Thirsbro

Afdelingsleder Elinstallation Slagelse

 • Kvalitet & Tilfredshed

  70 års erfaring med installation - Fordi vi kan!

  ImageImageImageImageImage
  Eiland har for nylig opsat en Vaillant…
  Eiland har for nylig opsat en Vaillant luft til vand pumpe hos os. Super oplevelse og meget kompetente medarbejdere. Eiland kan varmt anbefales
  Lars Jensen
  Image
  ImageImageImageImageImage
  Bestilte tilbud på installation af en…
  Prisen var rigtig god, tilbuddet kom hurtigt, og aftalen blev hurtigt lavet. Rigtig god service, hurtig ekspedition, overholdt aftalen og deres medarbejder der var ude ved mig var yderst effektiv og serviceminded. Flot arbejde der blev lavet, kan kun anbefale Eiland til andre hvis
  Flemming Norre Ovesen
  Image
  ImageImageImageImageImage

  Præcision og høflighed, rengjort efter arbejde

  Eiland's folk kom til tiden begge dage, og stille og roligt udførte arbejdet samtidigt med at de fortalte hvad de gjorde. Efter installation, fik jeg en kort instruktion. Meget effektivt og professionelt.
  Lars Bo
  Image
  ImageImageImageImageImage
  Fantastisk god service
  Fantastisk god service. Utrolig rare, effektive og hurtige medarbejder. Vi har fået sat varmepumpe op, og vil klart anbefale dem til andre, kan kun sige godt om dem
  Marianne Eriksen
  Image
  ImageImageImageImageImage
  Stor hjælp til at finde den rette…
  Stor hjælp til at finde den rette løsning. Virkede kompetente og løsnings orienterede. Og ITV. Fungere varmepumpen rigtig godt
  Max Guling
  Image
  ImageImageImageImageImage
  Efter forgæves at få andre udbydere til…
  Prisen er konkurrencedygtig, og det udførte arbejde er yderst tilfredsstillende. Efterfølgende har jeg valgt at benytte firmaet til almindeligt el-arbejde, hvilket jeg ej heller har fortrudt. Begge montører har udført fremragende arbejde!
  Kenneth
  Image