Hvor skal jeg placere min varmepumpe?

Svaret:

Placeringen af din varmepumpe afhænger meget af bl.a. hvordan dit hus er indrettet, men i høj grad også af, hvilket rum du opholder dig mest i og vil have varmet op hurtigst. Startende med varmepumpens udedel, gælder følgende:

 • Udedelen skal stå ude i det fri og med fri passage til ventilatoren, for at kunne opsamle varmen i luften. Dette er afgørende for varmepumpens virke. Læs mere om, hvordan varmepumper virker på enten ”hvordan virker en luft-til-luft varmepumpe” eller ”hvordan virker en luft-til-vand varmepumpe” (link til den del af hjemmesiden, hvor det står)
 • Vi anbefaler at hæve varmepumpens udedel små 10-20 centimeter, for at undgå at der samler sig unødvendigt meget kondensvand under udedelen.
 • Udedelen placeres så tæt under indgangshullet til indedelen, som muligt. Indedelen
 • Vi anbefaler at placere indedelen på ydermuren ud mod varmepumpens udedel. Det gør vi bl.a. fordi du slipper for at skulle have lagt længere rør imellem varmepumpens inde- og udedel. Udover det så undgår du også at skulle have en pumpe til at fjerne kondensvand fra indedelen, hvis du har en varmepumpe med klimakøl, som du bruger om sommeren.

Andre tanker du skal gøre dig er, hvilket rum du opholder dig mest i og dermed vil have varmet op hurtigst. Eksempelvis monterer vi mange varmepumper i husets køkken/alrum eller stue, da de ofte er de største og mest brugte rum.

Har du andre spørgsmål?
"Skal Eiland være din nye elinstallatør? Så kontakt os nu"

Niels Eiland

Elinstallatør og afdelingsleder Elinstallation

 • Andre spørgsmål til: Varmepumper

  Ofte stillede spørgsmål

  • Har du flere spørgsmål?

   Skriv til os, og vi svare efter bedste evne

  • Kvalitet & Tilfredshed

   70 års erfaring med installation - Fordi vi kan!

   ImageImageImageImageImage
   Eiland har for nylig opsat en Vaillant…
   Eiland har for nylig opsat en Vaillant luft til vand pumpe hos os. Super oplevelse og meget kompetente medarbejdere. Eiland kan varmt anbefales
   Lars Jensen
   Image
   ImageImageImageImageImage
   Bestilte tilbud på installation af en…
   Prisen var rigtig god, tilbuddet kom hurtigt, og aftalen blev hurtigt lavet. Rigtig god service, hurtig ekspedition, overholdt aftalen og deres medarbejder der var ude ved mig var yderst effektiv og serviceminded. Flot arbejde der blev lavet, kan kun anbefale Eiland til andre hvis
   Flemming Norre Ovesen
   Image
   ImageImageImageImageImage

   Præcision og høflighed, rengjort efter arbejde

   Eiland's folk kom til tiden begge dage, og stille og roligt udførte arbejdet samtidigt med at de fortalte hvad de gjorde. Efter installation, fik jeg en kort instruktion. Meget effektivt og professionelt.
   Lars Bo
   Image
   ImageImageImageImageImage
   Fantastisk god service
   Fantastisk god service. Utrolig rare, effektive og hurtige medarbejder. Vi har fået sat varmepumpe op, og vil klart anbefale dem til andre, kan kun sige godt om dem
   Marianne Eriksen
   Image
   ImageImageImageImageImage
   Stor hjælp til at finde den rette…
   Stor hjælp til at finde den rette løsning. Virkede kompetente og løsnings orienterede. Og ITV. Fungere varmepumpen rigtig godt
   Max Guling
   Image
   ImageImageImageImageImage
   Efter forgæves at få andre udbydere til…
   Prisen er konkurrencedygtig, og det udførte arbejde er yderst tilfredsstillende. Efterfølgende har jeg valgt at benytte firmaet til almindeligt el-arbejde, hvilket jeg ej heller har fortrudt. Begge montører har udført fremragende arbejde!
   Kenneth
   Image