Ofte stillede spørgsmål til Varmepumper

Hvor skal jeg placere min varmepumpe?

svaret:

Placeringen af din varmepumpe afhænger meget af bl.a. hvordan dit hus er indrettet, men i høj grad også af, hvilket rum du opholder dig mest i og vil have varmet op hurtigst. Startende med varmepumpens udedel, gælder følgende:

  • Udedelen skal stå ude i det fri og med fri passage til ventilatoren, for at kunne opsamle varmen i luften. Dette er afgørende for varmepumpens virke. Læs mere om, hvordan varmepumper virker på enten ”hvordan virker en luft-til-luft varmepumpe” eller ”hvordan virker en luft-til-vand varmepumpe” (link til den del af hjemmesiden, hvor det står)
  • Vi anbefaler at hæve varmepumpens udedel små 10-20 centimeter, for at undgå at der samler sig unødvendigt meget kondensvand under udedelen.
  • Udedelen placeres så tæt under indgangshullet til indedelen, som muligt. Indedelen
  • Vi anbefaler at placere indedelen på ydermuren ud mod varmepumpens udedel. Det gør vi bl.a. fordi du slipper for at skulle have lagt længere rør imellem varmepumpens inde- og udedel. Udover det så undgår du også at skulle have en pumpe til at fjerne kondensvand fra indedelen, hvis du har en varmepumpe med klimakøl, som du bruger om sommeren.

Andre tanker du skal gøre dig er, hvilket rum du opholder dig mest i og dermed vil have varmet op hurtigst. Eksempelvis monterer vi mange varmepumper i husets køkken/alrum eller stue, da de ofte er de største og mest brugte rum.

Andre spørgsmål til Varmepumper

Se flere spørgsmål til Varmepumper
"Kontakt os hurtigt, så hjælper vi dig hurtigere"

Brion Grønbæk

Elektriker og kabeltekniker

Kontakt os

Det siger vores kunder:

Bestilte tilbud på installation af en varmepumpe. Prisen var rigtig god, tilbuddet kom hurtigt, og aftalen blev hurtigt lavet.

Flemming Norre Ovesen

Fantastisk god service. Utrolig rare, effektive og hurtige medarbejder.

Marianne Eriksen

Til en fair pris har Eiland monteret en ny Panasonic Varmepumpe & et AquaDanmark Blødgøringsanlæg.

Jesper Hammerskov