Hvordan finder jeg ud af, om jeg har et lækende afløb?

Svaret:

At opdage et lækende afløb kræver nogle observationer og grundig inspektion. Her er nogle trin, du kan følge for at finde ud af, om du har et lækende afløb:

 1. Undersøg synlige rør og fittings: Start med at inspicere alle synlige rør og fittings i dit hjem, især omkring vasken, bruseren, badekarret og toilettet. Kig efter tegn på vanddråber, våde pletter eller korrosion.
 2. Brug dine sanser: Lyt efter lyden af dryppende vand eller konstant vandstrøm, der ikke stopper, når ingen vandhaner eller apparater er i brug. Se efter lugten af mug eller muggen lugt, der kan indikere et læk.
 3. Kontroller synlige forbindelsessteder: Tjek steder, hvor rør forbindes, som ved vandhaner, toilettank og afløb. Kontroller også eventuelle rør, der går gennem vægge eller gulve.
 4. Brug farvetabletter: Tilsæt farvetabletter i toilettanken og lad dem sidde i nogen tid uden at skylle. Hvis farven vises i toilettasken uden nogen åbenbar grund, kan det indikere en lækage.
 5. Inspektion under vasken: Kig under køkkenvasken og badeværelsessinken for at se efter eventuelle tegn på vandspild, korroderede rør eller våde pletter. Kontroller også, om vandhanen sidder tæt og ikke drypper.
 6. Undersøg området omkring brusekabinen og badekarret: Se efter vandspild omkring brusekabinen og badekarret. Tjek om fliser eller gulve er våde, og inspicér eventuelle synlige rør eller forseglinger.
 7. Tjek toiletspanden: Kontroller området omkring toilettet, især bag toilettet og under toilettanken. Tjek for vandpletter, korrosion eller tegn på lækage.
 8. Brug et vandmålercheck: Sluk for alle vandhaner og apparater i hjemmet og læs vandmåleren. Vent et stykke tid (f.eks. en time) uden at bruge vandet og læs måleren igen. Hvis måleren har flyttet sig, kan det indikere en lækage.
 9. Inspektion under huset: Hvis du har adgang til kælderen eller krybekælderen, undersøg området under huset for eventuelle våde eller fugtige pletter samt synlige rør.
 10. Lyt efter lyde: Lyt efter eventuelle lyde af dryppende vand eller vandlækager i vægge eller under gulve. Dette kan hjælpe med at lokalisere problemområder.

Hvis du opdager tegn på et lækende afløb eller er usikker på årsagen til vandproblemerne, er det en god idé at kontakte en professionel VVS-tekniker for en grundig inspektion og reparation. En tidlig opdagelse og håndtering af lækager kan forhindre større skader og spare dig for omkostninger på lang sigt.

Har du andre spørgsmål?
"Hvad du ønsker, skal du få, så kontakt os nu for at få det opfyldt"

Joachim Thirsbro

Afdelingsleder Elinstallation Slagelse

 • Kvalitet & Tilfredshed

  70 års erfaring med installation - Fordi vi kan!

  ImageImageImageImageImage
  Eiland har for nylig opsat en Vaillant…
  Eiland har for nylig opsat en Vaillant luft til vand pumpe hos os. Super oplevelse og meget kompetente medarbejdere. Eiland kan varmt anbefales
  Lars Jensen
  Image
  ImageImageImageImageImage
  Bestilte tilbud på installation af en…
  Prisen var rigtig god, tilbuddet kom hurtigt, og aftalen blev hurtigt lavet. Rigtig god service, hurtig ekspedition, overholdt aftalen og deres medarbejder der var ude ved mig var yderst effektiv og serviceminded. Flot arbejde der blev lavet, kan kun anbefale Eiland til andre hvis
  Flemming Norre Ovesen
  Image
  ImageImageImageImageImage

  Præcision og høflighed, rengjort efter arbejde

  Eiland's folk kom til tiden begge dage, og stille og roligt udførte arbejdet samtidigt med at de fortalte hvad de gjorde. Efter installation, fik jeg en kort instruktion. Meget effektivt og professionelt.
  Lars Bo
  Image
  ImageImageImageImageImage
  Fantastisk god service
  Fantastisk god service. Utrolig rare, effektive og hurtige medarbejder. Vi har fået sat varmepumpe op, og vil klart anbefale dem til andre, kan kun sige godt om dem
  Marianne Eriksen
  Image
  ImageImageImageImageImage
  Stor hjælp til at finde den rette…
  Stor hjælp til at finde den rette løsning. Virkede kompetente og løsnings orienterede. Og ITV. Fungere varmepumpen rigtig godt
  Max Guling
  Image
  ImageImageImageImageImage
  Efter forgæves at få andre udbydere til…
  Prisen er konkurrencedygtig, og det udførte arbejde er yderst tilfredsstillende. Efterfølgende har jeg valgt at benytte firmaet til almindeligt el-arbejde, hvilket jeg ej heller har fortrudt. Begge montører har udført fremragende arbejde!
  Kenneth
  Image