Hvordan fjerner jeg luft fra mine vandrør?

Svaret:

Fjernelse af luft fra vandrør, også kendt som “aflufning” af vandledninger, er en relativt enkel proces. Når der er luft i vandrør, kan det forårsage støj, nedsat vandtryk og uregelmæssig vandstrøm. Her er trinene til at fjerne luft fra dine vandrør:

 1. Lokaliser problemområdet: Identificer de områder, hvor du oplever luftproblemer. Dette kan være ved vandhaner, brusehoveder eller andre vandudtag i hjemmet.
 2. Åbn vandhanen: Åbn den berørte vandhane eller vandudtag fuldt ud. Hvis du har problemer med luft i hele huset, kan du starte med at åbne en vandhane på det højeste punkt i dit hjem.
 3. Vent på, at luften slipper ud: Lad vandhanen være åben, og vent på, at luften slipper ud af vandrørene. Du vil muligvis høre en hvæsende eller sputterende lyd, mens luften frigøres.
 4. Bevæg luften til udtaget: Hvis luften ikke slipper ud hurtigt nok, kan du prøve at ryste eller forsigtigt slå på rørene i nærheden af vandhanen for at bevæge luften mod udtaget.
 5. Luk vandhanen: Når vandet løber normalt uden at sputte eller larme, kan du lukke vandhanen.
 6. Gentag om nødvendigt: Hvis du stadig oplever luft i andre områder af huset, gentag processen ved at åbne og lukke vandhaner i de berørte områder.
 7. Afluft radiatorer (hvis relevant): Hvis dit hjem har et varmesystem med radiatorer, skal du tjekke radiatorerne for luft. De har normalt en luftskrue, som du kan løsne for at lade luften slippe ud. Brug en nøgle eller skruetrækker til at løsne skruen, indtil vandet strømmer jævnt ud.
 8. Kontroller trykudligningsventiler (hvis relevant): Hvis dit vandvarmesystem har en trykudligningsventil, kan du overveje at teste og eventuelt udskifte denne ventil for at forhindre luftlommer.

Hvis du gentagne gange oplever problemer med luft i dine vandrør eller har svært ved at løse problemet, kan det være en god idé at kontakte en professionel VVS-tekniker for en grundig inspektion og reparation af dit VVS-system.

Har du andre spørgsmål?
"Skal Eiland være din nye elinstallatør? Så kontakt os nu"

Niels Eiland

Elinstallatør og afdelingsleder Elinstallation

 • Andre spørgsmål til: VVS

  Ofte stillede spørgsmål

  • Har du flere spørgsmål?

   Skriv til os, og vi svare efter bedste evne

  • Kvalitet & Tilfredshed

   70 års erfaring med installation - Fordi vi kan!

   ImageImageImageImageImage
   Eiland har for nylig opsat en Vaillant…
   Eiland har for nylig opsat en Vaillant luft til vand pumpe hos os. Super oplevelse og meget kompetente medarbejdere. Eiland kan varmt anbefales
   Lars Jensen
   Image
   ImageImageImageImageImage
   Bestilte tilbud på installation af en…
   Prisen var rigtig god, tilbuddet kom hurtigt, og aftalen blev hurtigt lavet. Rigtig god service, hurtig ekspedition, overholdt aftalen og deres medarbejder der var ude ved mig var yderst effektiv og serviceminded. Flot arbejde der blev lavet, kan kun anbefale Eiland til andre hvis
   Flemming Norre Ovesen
   Image
   ImageImageImageImageImage

   Præcision og høflighed, rengjort efter arbejde

   Eiland's folk kom til tiden begge dage, og stille og roligt udførte arbejdet samtidigt med at de fortalte hvad de gjorde. Efter installation, fik jeg en kort instruktion. Meget effektivt og professionelt.
   Lars Bo
   Image
   ImageImageImageImageImage
   Fantastisk god service
   Fantastisk god service. Utrolig rare, effektive og hurtige medarbejder. Vi har fået sat varmepumpe op, og vil klart anbefale dem til andre, kan kun sige godt om dem
   Marianne Eriksen
   Image
   ImageImageImageImageImage
   Stor hjælp til at finde den rette…
   Stor hjælp til at finde den rette løsning. Virkede kompetente og løsnings orienterede. Og ITV. Fungere varmepumpen rigtig godt
   Max Guling
   Image
   ImageImageImageImageImage
   Efter forgæves at få andre udbydere til…
   Prisen er konkurrencedygtig, og det udførte arbejde er yderst tilfredsstillende. Efterfølgende har jeg valgt at benytte firmaet til almindeligt el-arbejde, hvilket jeg ej heller har fortrudt. Begge montører har udført fremragende arbejde!
   Kenneth
   Image