Hvordan fjerner jeg luft fra mine vandrør?

Svaret:

Fjernelse af luft fra vandrør, også kendt som “aflufning” af vandledninger, er en relativt enkel proces. Når der er luft i vandrør, kan det forårsage støj, nedsat vandtryk og uregelmæssig vandstrøm. Her er trinene til at fjerne luft fra dine vandrør:

 1. Lokaliser problemområdet: Identificer de områder, hvor du oplever luftproblemer. Dette kan være ved vandhaner, brusehoveder eller andre vandudtag i hjemmet.
 2. Åbn vandhanen: Åbn den berørte vandhane eller vandudtag fuldt ud. Hvis du har problemer med luft i hele huset, kan du starte med at åbne en vandhane på det højeste punkt i dit hjem.
 3. Vent på, at luften slipper ud: Lad vandhanen være åben, og vent på, at luften slipper ud af vandrørene. Du vil muligvis høre en hvæsende eller sputterende lyd, mens luften frigøres.
 4. Bevæg luften til udtaget: Hvis luften ikke slipper ud hurtigt nok, kan du prøve at ryste eller forsigtigt slå på rørene i nærheden af vandhanen for at bevæge luften mod udtaget.
 5. Luk vandhanen: Når vandet løber normalt uden at sputte eller larme, kan du lukke vandhanen.
 6. Gentag om nødvendigt: Hvis du stadig oplever luft i andre områder af huset, gentag processen ved at åbne og lukke vandhaner i de berørte områder.
 7. Afluft radiatorer (hvis relevant): Hvis dit hjem har et varmesystem med radiatorer, skal du tjekke radiatorerne for luft. De har normalt en luftskrue, som du kan løsne for at lade luften slippe ud. Brug en nøgle eller skruetrækker til at løsne skruen, indtil vandet strømmer jævnt ud.
 8. Kontroller trykudligningsventiler (hvis relevant): Hvis dit vandvarmesystem har en trykudligningsventil, kan du overveje at teste og eventuelt udskifte denne ventil for at forhindre luftlommer.

Hvis du gentagne gange oplever problemer med luft i dine vandrør eller har svært ved at løse problemet, kan det være en god idé at kontakte en professionel VVS-tekniker for en grundig inspektion og reparation af dit VVS-system.

Har du andre spørgsmål?
"Hvad du ønsker, skal du få, så kontakt os nu for at få det opfyldt"

Joachim Thirsbro

Afdelingsleder Elinstallation Slagelse

 • Kvalitet & Tilfredshed

  70 års erfaring med installation - Fordi vi kan!

  ImageImageImageImageImage
  Eiland har for nylig opsat en Vaillant…
  Eiland har for nylig opsat en Vaillant luft til vand pumpe hos os. Super oplevelse og meget kompetente medarbejdere. Eiland kan varmt anbefales
  Lars Jensen
  Image
  ImageImageImageImageImage
  Bestilte tilbud på installation af en…
  Prisen var rigtig god, tilbuddet kom hurtigt, og aftalen blev hurtigt lavet. Rigtig god service, hurtig ekspedition, overholdt aftalen og deres medarbejder der var ude ved mig var yderst effektiv og serviceminded. Flot arbejde der blev lavet, kan kun anbefale Eiland til andre hvis
  Flemming Norre Ovesen
  Image
  ImageImageImageImageImage

  Præcision og høflighed, rengjort efter arbejde

  Eiland's folk kom til tiden begge dage, og stille og roligt udførte arbejdet samtidigt med at de fortalte hvad de gjorde. Efter installation, fik jeg en kort instruktion. Meget effektivt og professionelt.
  Lars Bo
  Image
  ImageImageImageImageImage
  Fantastisk god service
  Fantastisk god service. Utrolig rare, effektive og hurtige medarbejder. Vi har fået sat varmepumpe op, og vil klart anbefale dem til andre, kan kun sige godt om dem
  Marianne Eriksen
  Image
  ImageImageImageImageImage
  Stor hjælp til at finde den rette…
  Stor hjælp til at finde den rette løsning. Virkede kompetente og løsnings orienterede. Og ITV. Fungere varmepumpen rigtig godt
  Max Guling
  Image
  ImageImageImageImageImage
  Efter forgæves at få andre udbydere til…
  Prisen er konkurrencedygtig, og det udførte arbejde er yderst tilfredsstillende. Efterfølgende har jeg valgt at benytte firmaet til almindeligt el-arbejde, hvilket jeg ej heller har fortrudt. Begge montører har udført fremragende arbejde!
  Kenneth
  Image