Image
EilandEl case

Tommedyssegaard – Case

ELINSTALLATION PÅ TOMMEDYSSEGÅRD

”Vi har i mange år brugt Eiland til at håndtere vores elinstallationer. Vi har stor tillid til virksomhedens medarbejdere og ved at de udfører et godt stykke arbejde ud fra de ønsker og behov vi har. Og også denne gang har vi fået udført et stykke arbejde som bare virker, og som muliggør en langt mere effektiv hverdag.”

Niels Råhauge Christensen, – Landmand ved Tommedyssegård

UDFORDRINGEN

Tommedyssegård har igennem de sidste 12 år brugt deres kornsilo fra Sukup Europe flittigt. Heri har de kunnet opbevare det høstede korn og løbende gøre brug af det.

Det skulle dog vise sig at den ene silo ikke længere var nok. Kornet hobede sig op og opbevaringsmulighederne svandt ind, til stor irritation for gårdens landmænd.

Behovet for mere opbevaring og et effektivt system var stort og af den grund valgte Tommedyssegård at anskaffe sig endnu en kornsilo fra Sukup Europe med plads til 800 tons korn.

Hertil var der behov for elinstallationer der kunne muliggøre at både den nye kornsilo, som også samspillet mellem de 2 store og mindre siloer fungerede og kunne håndteres nemt og ligetil.

Tommedyssegård ønskede sig med andre ord et system, der kunne effektivisere opbevaring, transport og udnyttelse af det høstede korn.

LØSNINGEN

Tommedyssegård tager som ofte før fat i os ved Eiland Elinstallation for at indgå en samarbejdsaftale.

Herefter gennemgik vi, sammen med Niels fra Tommedyssegård, alle de funktioner som den nye kornsilo skulle have. Udover det fik vi os også en god og konstruktiv dialog om, hvorledes den nye kornsilo skulle indgå i det efterhånden meget automatiserede system som de har på gården.

En aftale blev indgået og vores elektrikere i Eiland kunne i omkring 14 dage nyde godt af den friske, landlige luft og få trænet bentøjet imens de gik op og ned af kornsiloens trapper.

RESULTATET

De 14 dage på Tommedyssegård gik hurtigt, til ærgrelse for os, da vi altid nyder at besøge gården og dens beboere. Til gengæld kunne vi præsentere Niels og Co. for deres nye og færdige system, som de så frem til at tage i brug når høsten inden længe skulle påbegyndes.

Med det nye system er det for landmændene muligt ved tryk på få knapper og træk i én snor at bestemme, hvorhen kornet skal opbevares og/eller transporteres.

Efter at kornet er blevet læsset af, transporteres det vha. transportbånd og elevator til toppen imellem de, nu 2, kornsiloer. Herfra kan der så tages stilling til, hvorvidt kornet skal opbevares i den ene eller den anden af de store kornsiloer. Alternativt kan det sendes direkte til laden via et tværgående rørsystem.

Skal kornet opbevares i én af kornsiloerne, så transporteres kornet hertil, hvorefter endnu en automatiseret proces går i gang. For at undgå samling af kornet i midten af siloen, er siloerne udstyret med et system, der sørger for at sprede kornet rundt i hele siloen. Den lyd kan nok bedst sammenlignes med lyden af majskerner eller ris der smides i en metalgryde, hvilket vi morede os over.

For at sørge for en jævn fordeling af kornet eller blanding heraf, hvis der er tale om flere forskellige kornsorter, igangsættes et maskineri indeni siloen, der bedst kan sammenlignes med alternative og (lettere) forstørrede piskeris.

Uden for siloen sørger en kraftig blæser for, at kornet tørres, nedkøles eller holdes frostfrit, alt efter hvad årstid vi er i og, hvor vådt kornet er.

Hele processen kan følges og rettes til via et dertilhørende elskab, så det bliver så overskueligt for landmændene som muligt.

EVALUERING

Vi er selv godt tilfredse med samarbejdet med Tommedyssegård og de altid søde medarbejdere derude, og vi håber at høsten, trods de mange og lange regnfulde dage, forløb tilfredsstillende.

Eiland

OM TOMMEDYSSEGÅRD

Tommedyssegård er et smukt landbrug beliggende i rolige omgivelser, lidt uden for Slagelse by. Indkørslen baner vejen ind et lyst og åbent område, der huser gårdens hovedhus, lader og 2 store kornsiloer. Her bor og arbejder Niels Råhauge Christensen, der i mange år har drevet faderens gård alene og sammen med hans egne 2 sønner, når ikke de er aktive med hver deres arbejde og uddannelse.

Har du også brug for hjælp?

Kontakt os nu

Samarbejdspartnere

Skel.dk logo
Novo Nordisk logo
Odin Engineering logo
Frese logo
Nilpeter logo
Siemens logo
Image
Holbæk Kommune Logo
Slagelse kommune logo
Flying Tiger Copenhagen logo