Hvad betyder Watt, Kilowatt og Kilowatt-time?

Simon

Watt er elbranchens primære måleenhed og er et udtryk for strømmens effekt eller kraft. Når du f.eks. ønsker at blive klogere på, hvor effektiv og stærk din varmepump, dit køleskab eller din mikroovn er, så skal du kigge på elementets Watttal. Kilowatt, også forkortet kW, er én ud af flere mængdeangivelser med Watt. 1 kW svarer til 1000 Watt, imens f.eks. Megawatt er 1000 kW osv.

Hvad betyder SEER-værdi i forbindelse med varmepumper?

Simon

SEER-værdi står for ”Seasonal Energy Efficiency Ratio” og angiver forholdet mellem den strøm du bruger og den mængde køling du får ud af din luft-til-luft varmepumpe med klimakøl. Jo højere SEER-værdi, des mere effektiv er klimakølen i din varmepumpe.

Hvad betyder EER-værdi i relation til varmpeumper?

Simon

EER-værdi står for ”Energy Efficient Ratio” og angiver forholdet mellem den strøm du bruger og den mængde køling du får ud af din luft-til-luft varmepumpe med klimakøl. Jo højere EER-værdi, des mere effektiv er klimakølen i din varmepumpe.

Hvad betyder SCOP-værdi når det kommer til varmepumper?

Simon

SCOP-værdi står for ”Seasonal Coefficient Of Performance” og angiver, ligesom COP-værdien, forholdet mellem den strøm du bruger og den varme du får. Forskellen ligger dog i, at SCOP-værdien giver en langt bedre indikation af varmepumpens effektivitet fordi den

Hvad betyder COP i relation til en varmepumpe?

Simon

COP står for ”Coefficient Of Performance” og angiver forholdet mellem den strøm du bruger og den varme du får. Jo højere COP-værdi, des mere effektiv er varmepumpen.

Hjælper I med at bortskaffe det gamle fyr?

Simon

Ja, vi hjælper dig gerne med at bortskaffe det gamle fyr. Vi tager et minimum for at tage det med, og du sparer dermed en masse tid og energi på selv at skulle komme af med det.

Kan jeg selv montere en varmepumpe?

Simon

Nej. Det er desværre ikke muligt at montere din varmepumpe selv, da det er et lovkrav at varmepumper skal installeres af KMO-certificerede montører. Vi kan dog trøste dig med, at vi både kan fjerne din gamle varmekilde, montere din nye varmepumpe OG yde dig en fantastisk service med smil på læben og højt humør. Du får dermed lidt mere for pengene, og sparer samtidig din egen tid og energi.

Hvor lang tid tager en installation af varmepumpen?

Simon

En luft-til-luft varmepumpe kan typisk installeres på nogle timer, alt efter forholdene. En luft-til-vand varmepumpe kræver lidt mere, da vores montører skal grave rør ned til brugsvandet. Her tager installationen oftest kun 1-2 dage.

Hvorfor skal jeg vælge en varmepumpe til mit sommerhus?

Simon

Vi sælger mange varmepumper til sommerhus- og kolonihaveejere, fordi varmepumper er en billig og effektiv måde at holde dit fritidshjem varmt og/eller koldt når du er der. Samtidig kan du med 8/10 grader funktionen indstille varmepumpen til at varme op til enten 8 eller 10 grader og dermed holde huset tilpas varmt så du slipper for dårlig lugt, frosne rør osv. når huset står tomt.

Kan varmepumpen alene opvarme huset om vinteren?

Simon

Ja. Vores varmepumper kan godt alene stå for opvarmningen af huset op om vinteren. Det vigtigste er at monteringen af varmepumpen er lavet korrekt – og det sørger vi naturligvis for at den er.