VE godkendt installatør

Udgivet: november 15, 2023

Hvis du er på udkig efter en installatør, der er ekspert i vedvarende energi, er en VE-godkendt installatør det rigtige valg for dig. VE står for Vedvarende Energi, og en VE-godkendt installatør er en el- eller VVS-installatør, som er specialuddannet og godkendt af Energistyrelsen inden for vedvarende energi. En VE-godkendt installatør kan hjælpe dig med installation af solceller, solvarme, biovarme og varmepumper, og sikre at installationen er af høj kvalitet.

VE-godkendelsesordningen er en offentlig ordning, som certificerer installatører inden for små VE-teknologier som for eksempel varmepumper, solceller, solvarme og biomassefyr. VE-godkendelsesordningen er for de installatør- og montørvirksomheder, som er blandt de bedste til at installere små vedvarende energianlæg. Energistyrelsen er ansvarlig for at godkende installatører og montørvirksomheder, som opfylder kravene for at blive VE-godkendt.

Hvis du ønsker at få installeret et vedvarende energianlæg, kan det være en god idé at vælge en VE-godkendt installatør. VE-godkendte installatører har den nødvendige ekspertise og viden til at sikre en korrekt installation af vedvarende energianlæg.

Hvad er en VE godkendelse?

En VE-godkendelse er en mærkningsordning, der sikrer, at installatør- og montørvirksomheder er i stand til at installere små vedvarende energianlæg på en professionel og kvalificeret måde. VE står for “Vedvarende Energianlæg”, og ordningen er oprettet af Energistyrelsen.

En VE-godkendelse dokumenterer, at en installatør har de nødvendige kompetencer og uddannelse til at installere vedvarende energianlæg som fx varmepumper, solceller, solvarme og biomassefyr. Det betyder, at du som kunde kan være sikker på, at installationen udføres korrekt og at du får mest muligt ud af dit anlæg.

For at opnå en VE-godkendelse skal installatøren have gennemgået et relevant kursus og have bestået en prøve, der dokumenterer, at vedkommende har de nødvendige færdigheder og viden til at installere de forskellige typer VE-anlæg. VE-godkendelsen er derfor et kvalitetsstempel og en garanti for, at installatøren har den nødvendige ekspertise til at udføre installationen på en professionel måde.

Det er vigtigt at vælge en VE-godkendt installatør, da det sikrer, at installationen udføres korrekt og at du får mest muligt ud af dit anlæg. Derudover kan du som kunde også få tilskud til installationen af et VE-anlæg, hvis installationen udføres af en VE-godkendt installatør.

Betydning af at være VE-godkendt

At være VE-godkendt som installatør- eller montørvirksomhed betyder, at du er blandt de bedste til at installere små vedvarende energianlæg som varmepumper, solceller, solvarme samt biomassekedler og -ovne. Det er en god idé at vælge en VE-godkendt virksomhed, når du skal have installeret et vedvarende energianlæg. Her er nogle af de vigtigste grunde til dette:

Sikkerhed

Når du vælger en VE-godkendt virksomhed, kan du være sikker på, at de har den nødvendige viden og erfaring til at installere dit anlæg på en sikker måde. Vedvarende energianlæg kan være farlige, hvis de ikke installeres korrekt. Derfor er det vigtigt at vælge en virksomhed, der har den nødvendige ekspertise.

Lovgivning

Det er lovpligtigt at anvende en VE-godkendt virksomhed til installation af visse typer vedvarende energianlæg. Fra 1. april 2021 er det fx et krav, at installation af varmepumper skal ske med en VE-godkendt virksomhed for at kunne udløse energisparetilskud. Hvis du ikke anvender en VE-godkendt virksomhed, kan du risikere at miste dit tilskud.

Miljø

Vedvarende energianlæg er bedre for miljøet end traditionelle energikilder. Når du vælger en VE-godkendt virksomhed, kan du være sikker på, at dit anlæg er installeret på en miljørigtig måde. VE-godkendte virksomheder er forpligtet til at tage hensyn til miljøet og arbejde for en bæredygtig fremtid.

Det er altså en god idé at vælge en VE-godkendt virksomhed, når du skal have installeret et vedvarende energianlæg. På den måde kan du være sikker på, at dit anlæg er installeret på en sikker, lovlig og miljørigtig måde.

VE godkendt til varmepumper

Hvis du overvejer at installere en varmepumpe i dit hjem, er det vigtigt at vælge en VE-godkendt installatør. En VE-godkendt installatør er en el- eller VVS-installatør, som er specialuddannet og godkendt af Energistyrelsen til at installere små vedvarende energianlæg som varmepumper.

For at kunne modtage tilskud til installation af varmepumper har det siden 1. april 2021 været et krav, at arbejdet udføres af en virksomhed, der er godkendt inden for VE-ordningen (varmepumpe-energi). Dette sikrer korrekt montering og mulighed for at få del i tilskud til varmepumpe LINK. Derfor er det vigtigt at vælge en VE-godkendt installatør, hvis du ønsker at opnå energisparetilskud ved installation af en varmepumpe.

En VE-godkendt installatør har dokumenterede kompetencer til at installere dit VE-anlæg. Det betyder, at du kan være sikker på, at installationen af din varmepumpe bliver udført korrekt og effektivt. En korrekt installation sikrer, at varmepumpen fungerer optimalt og dermed giver dig den bedst mulige besparelse på din varmeregning.

Når du vælger en VE-godkendt installatør til din varmepumpe, kan du være sikker på, at installatøren har den nødvendige viden og erfaring til at rådgive dig om den bedste varmepumpe til dit hjem. VE-godkendte installatører kan også hjælpe med at søge om energisparetilskud og andre tilskudsmuligheder, som du kan være berettiget til.

Så hvis du ønsker at installere en varmepumpe i dit hjem og opnå energisparetilskud, så vælg en VE-godkendt installatør. Det sikrer dig en korrekt installation og den bedst mulige besparelse på din varmeregning.

Eiland A/S er en VE-godkendt installatør

Som en VE-godkendt installatør, er Eiland A/S specialiseret i at installere vedvarende energianlæg som solceller og varmepumper. Energistyrelsen har godkendt Eiland A/S til at installere små VE-teknologier, såsom solceller og varmepumper.

Som kunde kan du være tryg ved at vælge Eiland A/S som din VE-godkendte installatør. Eiland A/S har den nødvendige ekspertise og erfaring til at installere vedvarende energianlæg på en sikker og effektiv måde. Du kan være sikker på, at installationen vil blive udført korrekt og i overensstemmelse med gældende lovgivning og standarder.

Eiland A/S er forpligtet til at levere kvalitetsarbejde og til at sikre, at deres kunder er tilfredse med deres arbejde. Hvis du er interesseret i at installere et vedvarende energianlæg, kan du kontakte Eiland A/S for at få mere information om deres tjenester og priser.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kræver det at blive en VE-installatør?

For at blive en VE-installatør skal du have en relevant uddannelse og erfaring inden for vedvarende energi teknologier. Derudover skal du have en VE-godkendelse fra Energistyrelsen. VE-godkendelsen er en mærkningsordning, der dokumenterer en virksomheds kompetencer til at installere VE-anlæg korrekt.

Hvad er VE-installatør certifikat?

VE-installatør certifikat er en dokumentation, der viser, at en virksomhed er godkendt til at installere små VE-teknologier som fx varmepumper, solceller, solvarme og biomassefyr. VE-installatør certifikatet er udstedt af Energistyrelsen og er gyldigt i 5 år.

Hvad står VE for?

VE står for “Vedvarende Energi”. Det er energi, der kommer fra vedvarende kilder som sol, vind, vand og biomasse. VE er en bæredygtig energikilde, da den ikke udleder CO2 og andre skadelige stoffer i atmosfæren.

Vores varmepumper

    Vores varmepumpe Specialist

    "Vi har installeret mange hundrede varmepumper, og ved derfor præcis hvilken af miljøvenlige energikilde der vil passe til dit behov."
    Kent Schumann Eiland

    Kent Schumann

    Eilands Varmepumpe specialist

    FAQ - Varmepumper

    Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
    Hvad betyder Watt, Kilowatt og Kilowatt-time?

    Læs svaret her!

    Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
    Hvad betyder SEER-værdi i forbindelse med varmepumper?

    Læs svaret her!

    Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
    Hvad betyder EER-værdi i relation til varmpeumper?

    Læs svaret her!

    Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
    Hvad betyder SCOP-værdi når det kommer til varmepumper?

    Læs svaret her!

    Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
    Hvad betyder COP i relation til en varmepumpe?

    Læs svaret her!

    Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
    Hjælper I med at bortskaffe det gamle fyr?

    Læs svaret her!

    Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
    Kan jeg selv montere en varmepumpe?

    Læs svaret her!

    Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
    Hvor lang tid tager en installation af varmepumpen?

    Læs svaret her!

    Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
    Hvorfor skal jeg vælge en varmepumpe til mit sommerhus?

    Læs svaret her!

    Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
    Kan varmepumpen alene opvarme huset om vinteren?

    Læs svaret her!

    Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
    Kan jeg varme hele huset op med én varmepumpe?

    Læs svaret her!

    Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
    Hvor meget støj afgiver udedelen på en varmepumpe?

    Læs svaret her!

    Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
    Hvorfor stopper min varmepumpe nogle gange når det er koldt udenfor?

    Læs svaret her!

    Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
    Hvad er 8/15 graders funktion?

    Læs svaret her!

    Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
    Har jeres varmepumpeløsninger en app?

    Læs svaret her!

    Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
    Hvad skal man selv nå det kommer til varmepumper?

    Læs svaret her!

    Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
    Kan man selv justere varmen op og ned?

    Læs svaret her!

    Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
    Hvad betyder det, at min varmepumpe indeholder kølemiddel?

    Læs svaret her!

    Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
    Behøver jeg virkelig at få foretaget et årligt serviceeftersyn på min varmepumpe?

    Læs svaret her!

    Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
    Hvor tit skal filtrene renses?

    Læs svaret her!

    Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
    Hvad er holdbarheden på en varmepumpe?

    Læs svaret her!

    Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
    Hvor meget skal en varmepumpe vedligeholdes?

    Læs svaret her!

    Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
    Hvor meget strøm bruger en varmepumpe?

    Læs svaret her!

    Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
    Kræver en varmepumpe ikke alt for meget plads?

    Læs svaret her!

    Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
    Hvor skal jeg placere min varmepumpe?

    Læs svaret her!

    Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
    Hvor stor skal min varmepumpe være?

    Læs svaret her!

    Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
    Er en varmepumpe CO2-neutral?

    Læs svaret her!

    Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
    Kan jeg få energitilskud ved køb af en luft- til luft varmepumpe?

    Læs svaret her!

    Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
    Hvad koster en varmepumpe at vedligeholde?

    Læs svaret her!

    Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
    Hvad koster en varmepumpe i drift?

    Læs svaret her!

    Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
    Koster et besøg fra en teknisk rådgiver noget?

    Læs svaret her!

    Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
    Hvad skal/kan jeg tænke over inden jeg overvejer en luft – til – vand varmepumpe?

    Læs svaret her!