Fordele ved en luft-til-luft varmepumpe

Udgivet: november 30, 2021

Vi har undersøgt det for dig, og fundet nogle af de bedste grunde til at skifte til en luft-til-luft varmepumpe:

Store besparelser på køb og drift

Varmepumper, herunder luft-til-luft varmepumper, vinder større og større indpas i Danmark, hvilket skyldes den lave pris på selve varmepumpen og på elforbruget. Det kan synes som et stort beløb her og nu, men luft-til-luft varmepumper tjener sig selv hjem meget hurtigt og er billige i drift sammenlignet med andre varmekilder.

Dit bidrag til en grønnere fremtid

Modsat andre varmekilder der bruger f.eks. olie eller gas, så kører en luft-til-luft varmepumpe primært på jordens egne ressourcer i form af luft. Varmepumpens udedel optager varmen fra udeluften der så sendes igennem både kompressor og termoventil, inden varmepumpens indedel frigiver den friske og opvarmede luft i boligen. Du bruger udelukkende el i opvarmningsprocessen og ellers kører varmepumpen kun på luft og udleder på den måde langt mindre CO2 sammenlignet med andre varmekilder.

Stabilt og behageligt indeklima

En luft-til-luft varmepumpe sikrer dig et stabilt og behageligt indeklima, fordi varmepumpen både optager ny og frisk luft igennem varmepumpens udedel, og opsamler den brugte luft i boligen der sendes tilbage ud i naturen. Der sker med andre ord en helt automatisk udskiftning af luften i din bolig, uden at du behøver at åbne vinduer.

Match varmen med dine behov

Med en luft-til-luft varmepumpe har du i langt højere grad mulighed for at matche varmen til dig og dine behov. Du kan bl.a. sætte tid på, hvornår og hvor længe din varmepumpe skal køre og også ,hvor varm luften du får ind i din bolig, skal være. Samtidig har du med mange af de nye varmepumper mulighed for at styre dem på afstand ved hjælp af mobiltelefonen eller dertil indrettede fjernbetjeninger. På den måde kan du sidde i din bolig og indstille din varmepumpe til at varme sommerhuset op inden du skal derud.

Spar penge ved køb af en luft-til-luft varmepumpe

Ikke nok med at en luft-til-luft varmepumpe er billig sammenlignet med andre varmekilder, så udnytter den også el langt mere energieffektivt. Hvis du f.eks. har en elradiator, så bruger den 1 kWh og du får 1kWh ud af det dvs. du opnår ikke ekstra energi ud af elradiatorens forbrug. Med en  luft-til-luft varmepumpe derimod kan du få mellem 4-5 kWh varme tilbage for hver 1 kWh du bruger, alt efter SCOP-værdien, hvilket i kroner svarer til at du for 1 kr. el får 4-5 kr. varme.

På den måde kan du, ved at udskifte din elvarme med en energieffektiv varmepumpe, spare mellem 4-10.000 kroner årligt i dit varmeregnskab.

Det skal være nemt at få en ny varmepumpe

Vi kender til og forstår at hverdagen kan være travl og at der er mange ting der skal gå op i en højere enhed. Af den grund kan det være svært at få tid i kalenderen til et montørbesøg for at finde frem til den rette varmepumpeløsning.

Vi vil gøre det lettere og mindre tidskrævende for dig at få en ny varmepumpe og derfor kan du nu bestille din varmepumpe fra sofaen, arbejdspladsen eller skoven med vores nye tilbudsberegner.

Her kan du, efter udfyldning af nogle enkelte trin, finde frem til den rette varmepumpe til dig og dine behov og kun skulle have en montør ude, når det er tid til selve montagen.

Vores varmepumpe Specialist

"Vi har installeret mange hundrede varmepumper, så lidt kender vi da til teknikken bag den miljøvenlige energikilde"
Kent Schumann Eiland

Kent Schumann

Eilands Varmepumpe specialist

FAQ - Varmepumper

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
Hvad betyder Watt, Kilowatt og Kilowatt-time?

Læs svaret her!

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
Hvad betyder SEER-værdi i forbindelse med varmepumper?

Læs svaret her!

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
Hvad betyder EER-værdi i relation til varmpeumper?

Læs svaret her!

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
Hvad betyder SCOP-værdi når det kommer til varmepumper?

Læs svaret her!

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
Hvad betyder COP i relation til en varmepumpe?

Læs svaret her!

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
Hjælper I med at bortskaffe det gamle fyr?

Læs svaret her!

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
Kan jeg selv montere en varmepumpe?

Læs svaret her!

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
Hvor lang tid tager en installation af varmepumpen?

Læs svaret her!

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
Hvorfor skal jeg vælge en varmepumpe til mit sommerhus?

Læs svaret her!

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
Kan varmepumpen alene opvarme huset om vinteren?

Læs svaret her!